מנהלי עבר ומייסדים - ברנקו וייס

מי אנחנו מנהלי עבר ומייסדים

סיגל מורן
שנות כהונה:
2019-2020
ניבה חסון
שנות כהונה:
2002-2019

מנכ"לית ברנקו וייס בין השנים 2002-2019. זכתה לעבוד בהנחייתו ובשותפותו המלמדת והמפתחת של ד"ר ברנקו וייס ז"ל עד לפטירתו באוקטובר 2010. התחילה את עבודתה במכון ב-1999 תחת ניהולו של ד"ר דן שרון המנכ"ל המייסד, ממנו למדה רבות על חינוך ומערכת החינוך בישראל וזכתה בתמיכתו הרבה במינוייה למנכ"לית.

בתקופה כהונתה הרחיב המכון משמעותית את פעילותו בפריפריה הגיאוגרפית והדמוגרפית, פיתח ויישם תוכניות פורצות דרך בתפישות הפדגוגיות שלהן, בפיתוח מקצועי של אנשי חינוך בהם השתתפו אלפי מורים ומנהלים, ותוכניות לקידום לימודי, אישי וחברתי לעשרות אלפי תלמידים. רשת בתי הספר ברנקו וייס גדלה מחמישה בתי ספר ל-29 בתי ספר ביניהם בתי ספר ליהודים וערבים, שש-שנתיים ולנוער בסיכון .
הובילה תהליכי חשיבה ושינוי אסטרטגיים בשיתוף מלא של הנהלת המכון, מנהלי בתי-הספר והתוכניות וחברי הוועד המנהל. הוקמו יחידות מו"פ והערכה שהובילו ליצירת תרבות ניהול מבוסס נתונים.

יזמה והעמיקה את התפיסה הארגונית של יצירה והובלה של שותפויות, תוך הכשרת צוות המכון לניהול שותפויות, עם משרדי ממשלה וביניהם משרד החינוך, העלייה והקליטה ומשרד המדע, רשויות בכל הארץ, קרנות פילנתרופיות ועמותות ובתוכם – ג'וינט אשלים, הפרויקט הלאומי לקידום הקהילה האתיופית, עתידים, יד הנדיב, קרן טראמפ ועוד.

הובילה את מכון ברנקו וייס מארגון התלוי באופן מוחלט בפילנתרופיה לארגון יציב ועצמאי כלכלית.

בחרה לפעול במערכת החינוך לאחר שירות קבע בצה"ל במשך 23 שנים, פרשה בדרגת סא"ל. שירתה במגוון תפקידים של פיקוד, תנאי שירות ונפגעים וביניהם ראש ענף נפגעים של חיל הרגלים והצנחנים וראש ענף קשר למשפחות במחלקת נפגעים באכ"א.

בוגרת B.A בסוציולוגיה וחינוך בבר אילן, M.Sc במנהל עסקים אוני' בן גוריון בנגב. בוגרת פו"מ בצה"ל, מוסמכת להנחיית הורים של אדלר.

משנת 2021  חברת הוועד המנהל בברנקו וייס.

ד"ר דן שרון - מנכ"ל מייסד
שנות כהונה:
1990-2002

יזם חינוכי, נולד בירושלים ב-1938. כיהן כמנכ"ל משרד החינוך והתרבות, היה המייסד והמפקד הראשון של תלפיות והקים וניהל את האגף הטכני-פדגוגי באורט העולמי בלונדון.

ב-1990 יזם והקים את מכון ברנקו וייס לטיפוח החשיבה בירושלים יחד עם ד"ר ברנקו וייס, יזם ופילנתרופ יהודי שווצרי אשר תמך במכון מיום הקמתו. בשנות כהונתו התמקד שרון בפיתוח תכניות לטיפוח החשיבה בבתי ספר והקים רשת של בתי ספר שש-שנתיים. הוא יזם והקים בתי ספר מיוחדים וחדשניים לנושרים ממערכת החינוך, הוצאה לאור של ספרות חינוכית בתחום טיפוח החשיבה ותכניות להכשרה ולתמיכה בסגלי הוראה ולשילוב החשיבה בחינוך בבתי הספר.

בהנהגתו, המכון פיתח וקיים מערכת עמוקה של יחסים ולמידה משותפת עם גדולי המובילים בעולם בתחום החשיבה, וביניהם: רוברט סטרנברג (התורה המשולשת של האינטליגנציה), ארט קוסטה (משאבי התודעה), רוברט שוורץ (תשעת הבסיסים להוראת החשיבה), הווארד גרדנר (אינטליגנציות מרובות), דיוויד פרקינס (בתי הספר החכמים) ואדוארד דה בונו (חשיבה לאטרלית, ששת כובעי החשיבה). מומחים עולמיים אלה, ואחרים, הוזמנו לישראל באופן תדיר וקיימו כאן סדרות של סדנאות, כנסים ומפגשים להכשרת סגלי הוראה, מורים ומדריכים. שרון אף גייס את הפרופסורים משה כספי וצבי לם מן האוניברסיטה העברית בירושלים אשר סייעו ויעצו למכון בהתפתחות תורת החינוך שמימש, ויחדיו היוותה קבוצת מדענים זאת ועדה מדעית מייעצת למכון בפיתוח דרכו החינוכית. הרעיון היה המפגש בין אנשי החינוך הצעירים והמומחים מישראל ומכל העולם.

בין 2002 ל-2004 כיהן ד"ר דן שרון כמנכ"ל קרן ברנקו וייס.

צרו קשר

    הירשמו לניוזלטר שלנו

      אני חבר.ת צוות ברנקו וייס

      © כל הזכויות שמורות למכון ברנקו וייס 2023

      תפריט נגישות