יזם חינוכי, נולד בירושלים ב-1938. כיהן כמנכ"ל משרד החינוך והתרבות, היה המייסד והמפקד הראשון של תלפיות והקים וניהל את האגף הטכני-פדגוגי באורט העולמי בלונדון.
ב-1990 יזם והקים את מכון ברנקו וייס לטיפוח החשיבה בירושלים יחד עם ד"ר ברנקו וייס, יזם ופילנתרופ יהודי שווצרי אשר תמך במכון מיום הקמתו. בשנות כהונתו התמקד שרון בפיתוח תכניות לטיפוח החשיבה בבתי ספר והקים רשת של בתי ספר שש-שנתיים. הוא יזם והקים בתי ספר מיוחדים וחדשניים לנושרים ממערכת החינוך, הוצאה לאור של ספרות חינוכית בתחום טיפוח החשיבה ותכניות להכשרה ולתמיכה בסגלי הוראה ולשילוב החשיבה בחינוך בבתי הספר.
בהנהגתו, המכון פיתח וקיים מערכת עמוקה של יחסים ולמידה משותפת עם גדולי המובילים בעולם בתחום החשיבה, וביניהם: רוברט סטרנברג (התורה המשולשת של האינטליגנציה), ארט קוסטה (משאבי התודעה), רוברט שוורץ (תשעת הבסיסים להוראת החשיבה), הווארד גרדנר (אינטליגנציות מרובות), דיוויד פרקינס (בתי הספר החכמים) ואדוארד דה בונו (חשיבה לאטרלית, ששת כובעי החשיבה). מומחים עולמיים אלה, ואחרים, הוזמנו לישראל באופן תדיר וקיימו כאן סדרות של סדנאות, כנסים ומפגשים להכשרת סגלי הוראה, מורים ומדריכים. שרון אף גייס את הפרופסורים משה כספי וצבי לם מן האוניברסיטה העברית בירושלים אשר סייעו ויעצו למכון בהתפתחות תורת החינוך שמימש, ויחדיו היוותה קבוצת מדענים זאת ועדה מדעית מייעצת למכון בפיתוח דרכו החינוכית. הרעיון היה המפגש בין אנשי החינוך הצעירים והמומחים מישראל ומכל העולם.
בין 2002 ל-2004 כיהן ד"ר דן שרון כמנכ"ל קרן ברנקו וייס.